Jan van der Meer

Jan van der Meer is sinds 1968 werkzaam in de installatietechniek. In 1974 heeft hij Van der Meer Advies Opleiding & Installatie B.V. opgericht. Dit bureau is actief op het gebied van de elektro-, gas-, waterleiding- en verwarmings-techniek.

Meer dan 20 jaar is hij werkzaam geweest als leraar elektrotechniek. In die functie werden door hem, als parttime docent, opleidingen voor de elektrotechnisch installateur verzorgd.

Daarnaast is hij docent normalisatie met als specialismen NEN 1010 en NEN 8012.
Hij volgt de ontwikkelingen over deze en andere relevante normen op de voet. Normmakers, belangenorganisaties en andere partijen worden door hem voorzien van commentaar over producties op het gebied van NEN 1010, NEN 8012 en de daarmee samenhangende bouwregelgeving.

Van der Meer beschikt als expert over actuele normkennis en een uitgebreid netwerk van deskundigen. Ruime expertise heeft hij opgebouwd in het oplossen van complexe installatievraagstukken over de veiligheid van elektrische installaties. Als NEN 1010- en NEN 8012 specialist en auteur van de uitgaven “Kabels kies je zo – Praktijkgids NEN 8012” en “Nieuw in de norm NEN 8012” ondersteunt hij opdrachtgevers, bij het ontwerpen, aanleggen en onderhouden van veilige elektrische installaties.

Ook onderzoekt en rapporteert hij als deskundige, in geval van een geschil, of elektrische installaties voldoen aan de wettelijke voorschriften en of deze zijn aangelegd overeenkomstig de door partijen gemaakte afspraken.